Eläkeläisenä töissä, vakuutusturva - Omakeikka.fi

Eläkeläisenä töissä, vakuutusturva

Kahvilassa töissä

Kun teet töitä palkansaajana, työnantajasi huolehtii tarvittavista vakuutuksista ja perii viranomaisten työntekijälle määräämän osuuden palkastasi.

Kun toimit kevytyrittäjänä joko laskutuspalvelun kautta tai toiminimiyrittäjänä, sinun pitää itse huolehtia vakuutuksista tai käyttää palveluntarjoajan vakuutuksia. Varmista, että valitsemasi palvelu tilittää viranomaisvakuutusmaksut sinun puolestasi. Näitä ovat esim. työttömyysvakuutusmaksu, mikä peritään 64-vuotiaaksi asti sekä sairausvakuutusmaksu, mikä peritään 67-vuotiaaksi asti.

Viranomaisvakuutusten lisäksi työtehtävästä ja toimialasta riippuen pitää harkita tapaturma-, vastuu- ja oikeusturvavakuutusta. Yksityishenkilön tapaturmavakuutus on usein ns. täysaikavakuutus, jolloin se korvaa myös työaikana tapahtuneet tapaturmat. Tämä kannattaa varmistaa vakuutusyhtiöstäsi. Jos sinulla ei ole tapaturmavakuutusta tai se ei korvaa töissä tapahtunutta, mieti tarvitsetko tapaturmavakuutusta tai vaatiiko toimiala vakuutuksen. Vastuu- ja oikeusturvavakuutus on hyvä olla melkein työssä kuin työssä. Useinkaan yksityishenkilön vastuu- ja oikeusturvavakuutus ei korvaa työasioita. Tämä sinun kannattaa varmistaa omasta vakuutusyhtiöstäsi ja tarvittaessa ottaa sieltä ko. vakuutukset yritystoimintaasi varten.

Suunnittelemme mahdollista yhteistyötä jonkun vakuutusyhtiön kanssa, jolloin sinun on kätevää ja todennäköisesti edullisempaa ottaa töihin liittyvät vakuutukset omakeikka.fi -palvelun kautta. Myös osalla kevytyrittäjäpalveluista vakuutukset on mahdollista saada palvelun kautta.

Pentti Talikka

Pentti Talikka