Suomessa aloittaa ensimmäinen eläkeläisiin keskittyvä työnhakualusta - Omakeikka.fi

Suomessa aloittaa ensimmäinen eläkeläisiin keskittyvä työnhakualusta

Omakeikka.fi on työtä tekevien eläkeläisten ja työnantajien yhteinen alusta, jolla välitetään keikkatyötä ja -työntekijöitä. Palvelu vastaa suomalaisten kasvavaan haluun tehdä töitä eläkkeellä.

Eläkeläisten työnteko on yleistymässä Suomessa. Muun muassa Eläketurvakeskuksen ja Kevan tutkimukset kertovat, että yhä useampi vanhuuseläkettä nostava käy töissä. Työ- ja elinkeinoministeriön toukokuussa 2023 julkaisemassa lyhyen aikavälin työmarkkinaennusteessa eläkeläisten työllisyyden arvioitiin jatkavan kasvuaan. Eläkeläiset etsivät kyselyiden mukaan mieluiten osa-aika- ja keikkatöitä, jotka on helppo sovittaa osaksi muuta elämää.

Omakeikka.fi on kesäkuussa 2023 avautunut uusi alusta, jolla eläkeläiset voivat etsiä itselleen sopivia keikkatöitä. Työnantajat voivat vastaavasti etsiä alustalta tarpeisiinsa sopivaa tilapäistyönvoimaa. Eläkeläisille palvelu on ilmainen.

Kotimainen Omakeikka.fi on yhteiskunnallinen yritys, eli suurin osa sen voitoista käytetään yhteiskunnallisen tavoitteen edistämiseen. Omakeikka.fi:n tavoitteena on eläkeläisten työllistyminen.

“Ikääntyneiden ihmisen pitkässä kokemuksessa, motivaatiossa ja taidoissa on valtava potentiaali. Uskomme, että eläkeläisten työllistyminen voi tuoda helpotusta Suomessa vallitsevaan osaajapulaan”, kertoo Ari Pulkkinen Omakeikka.fi:stä.

Eläkeläisten työllisyydestä keskustellaan SuomiAreenassa torstaina 29.7. klo 18

Vaikka moni eläkeläinen ilmoittaa halukkuudestaan tehdä töitä, ei työllistymistä ole koettu helpoksi. Miksi eläkeläiset haluavat tehdä töitä ja miten kynnystä työntekoon voitaisiin madaltaa?

SuomiAreenassa aiheesta keskustelevat Eläkeliiton toiminnanjohtaja Anssi Kemppi, Elinkeinoelämän keskusliiton työelämäasioista vastaava johtaja Ilkka Oksala, eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen tutkija Jouni Vatanen, työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen sekä Omakeikka.fi:n ja Virtapää Oy:n toimitusjohtaja Ari Pulkkinen. Keskustelun juontaa Riku Rantala. Virtapää Oy on mukana järjestämässä keskustelua. Tervetuloa seuraamaan keskustelua SuomiAreenan Eetunaukion lavalle tai MTV Katsomoon klo 18 alkaen!

Lataa tämä tiedosto pdf-muodossa.

Ari Pulkkinen

Ari Pulkkinen